Over mij

‘Wie is Jolijn? Wie is Patty?’

Over mij

Ik ben Patty. 36 jaar oud. Ik ben hulpverlener, een bewuste eter, ongewenst kinderloos én de mama van Jolijn. Een klein meisje dat na een zwangerschap van twintig weken en vijf dagen levenloos ter wereld komt. Slechts 160 gram zwaar en niet groter dan mijn hand verandert Jolijn mijn leven compleet. Het eerste jaar na haar overlijden is onnoemelijk zwaar en verwarrend. Ik heb meer nodig dan therapie mij kan bieden. Het geloof dat mijn leven ooit weer beter gaat worden ben ik kwijt. Ik plaats een oproep op Facebook en zo kom ik in contact met andere ouders. Ouders die ook een kindje zijn verloren maar voor wie het leven wel verder is gegaan. Ik mag bij hen thuis komen en hun verhalen optekenen. Het boek ‘Overleven; kleine verhalen over groot verlies’ is geboren.

Hoewel Jolijn mijn grootste verlies tot nu toe vormt is verlies mij niet vreemd. Ik ben werkzaam in een opvang voor daklozen en wordt ook daar dagelijks geconfronteerd met rouw en verlies. Daarnaast geven mijn vriend en ik na acht jaar onze wens voor het krijgen van een eigen kindje op. Zes IUI-behandelingen en vier keer IVF doen die wens niet uitkomen. Wederom worden wij geconfronteerd met verlies.

 

Contact

Telefoon

06 2001 7479

Stuur een berichtje

14 + 8 =